sommar sverige

Blogg

Inspiration till miljövänliga aktiviteter i sommar

För inte alltför många veckor sedan så gick klimattoppmötet av stapeln i Stockholm. Det var en vecka med deltagare från världen över som förts samman för miljön och klimatets skull. Med det i åtanke så ville vi passa på att lyfta några miljövänliga aktiviteter som man kan sysselsätta sig med i sommar när solen är framme, samt lyfta vad man ska undvika ifall vill bidra till miljön genom sitt handlande.

Gå på upptäcktsfärd

Något som är rätt så vanligt är att man blir hemmablind och missar vad man har i sin direkta närhet. Så gör lite research på vad som finns i närområdet och håll utkik efter naturområden och vandringsleder, att du vet aldrig vad du hittar för smultronsställen. Kanske hittar du sommarens nya badställe!

Utomhusaktiviteter

Snudd på de flesta utomhusaktiviteter är av miljövänlig natur. Några högt rankade aktiviteter är att bege sig ut på sjön (roddbåt, kanot, kajak) men vill du hålla dig på fast mark, så varför inte prova på en ny sport eller låt barndomens nostalgi blomma och kör lite brännboll. Annars finns det hur många spel och lekar man kan köra utomhus med familj och vänner, kanske kombinera det med en picknick?

Vad du kan undvika

Ett hett tips på vad du ska undvika är allt sådant som kräver bränsle av något slag. Byt ut bilen, motorbåten, motorcykeln mot den bränslefria motsvarigheten, att promenera eller nyttja kollektivtrafiken i den mån det behövs. Sträva mot aktiviteter som inte kostar pengar och sådant som inte kräver att du konsumerar mera, utan jobba med sådant du redan har hemma och i närheten.

Kändes det inspirerande? Skulle du vilja hitta på något snarlikt men har kanske inte de rätta kretsarna för det? Hitta din nya cykelkompis, vandringspolare eller ditt nya brännbollslag hos Gofrendly idag! Eller skapa din egna aktivitet här för att nå ut till över 170 000 andra tjejer runtom i Sverige!

Sommarhälsningar,
Gofrendly Team