Fira påsk med vänner – Tips på vad ni kan göra

Året går i en rasande fart och mycket har hänt sedan årsskiftet! Med det första kvartalet förbi så är vi inne i april och nu vankas påsken. Påsken är en av de större högtiderna i Sverige, tillsammans med jul och midsommar, och med det så kan det komma många blandade känslor.

Att högtider oftast spenderas med den närmsta familjen är inget ovanligt, att det snudd på förväntas av många. Det är det man ser och hör om runtom i samhället men även från medier, och det är vanligt att man känner sig ensam under dessa tider då man hela tiden matas med hur det bör se ut. Men man kan självfallet känna sig ensam av olika anledningar, som att man inte firar påsk, alternativt att man inte har någon att fira med.

Så, därför vill vi på Gofrendly lyfta att högtider är något alla kan fira, oavsett om de firar med vänner eller familj, och vi uppmuntrar alltid till att fira tillsammans. Även bland våra medlemmar ser vi att det finns de som söker andra Gofrendly-medlemmar att spendera påskhelgen med, så vi tänkte komma med några tips på vad ni skulle kunna hitta på vänner emellan – om det traditionella firandet inte är något för dig!

Med “Friendsgiving gone Easter” i åtanke, så har vi tre tips nedan för er som vill göra något annat i år.

Potluck Dinner/Brunch

Dra ihop ett gäng tjejer där alla tar med sig en egen rätt, som man sedan i grupp delar sinsemellan, hemma hos någon. Kanske skapa ett tema, där alla ska komma med något nytt och påhittigt? Kombinera det med något gott att dricka för en trevlig stund, i ett trevligt sällskap.

Picknick och femkamp

Kanske vill ni hellre vistas ute i det härliga vårvädret? Planera en heldag med ett gäng och bege er ut någonstans där ni kan umgås. Släng in en utmaning med femkamp och ha ett pris redo för vinnarna!

Planera en utekväll

Många ställen har öppet trots högtiden och varför inte planera en utekväll i vänskaplig anda? Börja med middag på den där restaurangen du alltid velat prova på och ta det vidare till ett uteställe som faller er i smaken.

Känner du att du vill hitta på något eller kanske låter tipsen lockande men du vet inte vem du ska fråga? Kolla in här för att se om det finns något för dig i Gofrendlys aktivitetskalender – eller varför inte skapa en egen aktivitet?

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner Gofrendly nu