Hanna & Linda: Från resesällskap till nära vänner

Linda från Göteborg ville hitta resesällskap och vänner som delade hennes intresse för resor. I Gofrendly träffade hon träffade Hanna. Tillsammans reste de till USA och nu är de vänner för livet. “Att jag har kommit så nära henne är den absolut största vinsten”, säger Linda.

Det var i april i år som Linda Schmidt från Göteborg bestämde sig för att hitta resesällskap. Det var i Gofrendly som Hanna och Linda träffades. Hanna hade skrivit att hon tycker om resor och vill hitta resesällskap till sommaren, vilket passade Linda perfekt. Men då visste de inte hur bra de faktiskt skulle klicka.

– Vi tog en kaffe och upptäckte att vi var väldigt lika, fortsätter Linda. Planerade långt i förväg. Efter den första fikan träffades Hanna och Linda kontinuerligt för att planera resan. Vad för typ av semester ville de ha? Vilken budget? Efter ett tag landade de båda i USA:s västkust, och i mitten av juni så bar det av. “Resan var helt fantastiskt, en av de bästa resorna jag har gjort.”
Vi åkte bil tillsammans i timmar och kunde bara prata. Det var mycket trevligare än vad jag hade kunnat tro, ett fint sätt att lära känna en person på. Jag känner att jag har fått en vän för livet, säger Linda.

Nervöst att resa med någon ny

Trots att Linda snabbt kände att hon skulle fungera bra tillsammans med Hanna så var det lite nervöst innan avfärd, vilken hon tyckte var den största skillnaden jämfört med att resa med någon man känt länge.
– Innan man kommer iväg känner man förväntan, men också att det kan gå åt helvete, säger Linda.
Men som tur är så gick allt bra. Tjejerna hade lätt att kompromissa och hade ungefär samma budget.

Tror att många är i samma sits

Linda är glad över att hon bestämde sig för att träffa nya vänner med hjälp av appen, och hon tror att fler är in den sist som hon var, att man saknade vänner för specifika ändamål.
– Jag tror att man måste komma bort från tanken att en eller flera ska möta alla ens behov. Med relationer är man aldrig helt klar. Jag träffade nyligen en annan vän via appen som jag ska dansa salsa med, jag älskar att träffa nytt folk, säger Linda.
– Våga ta chansen. Jag är verkligen glad att jag gjorde det.

Ska resa igen

I jul ska Linda och Hanna resa tillsammans igen. Vart det bär av har de inte bestämt. Kanske Singapore, kanske Sydamerika. Linda känner att de fungerar så bra tillsammans att det vore dumt att inte skapa minnen tillsammans igen.
– Att jag har kommit så nära henne är den absolut största vinsten, säger Linda Schmidt.

 

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner Gofrendly nu