Så träffar du nya vänner i vuxen ålder

Ju äldre vi blir desto svårare tycks det vara att träffa nya vänner! Livet bjuder inte på lika många mötesplatser och det finns sällan naturliga arenor för att hitta nya vänner. När man är liten räcker det med ett blygsamt hej och sen är man vänner, men när vi blir äldre tycks vänskapsrelationer blir mer komplicerade. Vad är det som händer egentligen? Var på den resan mot det vuxna livet glömmer vi bort hur man hittar nya vänner?

Ingen tid för vänner?

Vi har våra egna liv med familjen och jobbet som tar upp mycket av ens vakna tid, vilket gör det också svårare att få tiden att räcka till för att vårda existerande vänskapsrelationer och att skapa nya. Så länge vi är upptagna med annat, hinner man inte reflektera så mycket över bristen på tid med vänner. Kanske intalar du dig själv att du inte hinner umgås så mycket med tjejkompisarna? Och så kommer den dagen när ”alla andra” ska iväg på något och du blir ofrivilligt sittandes hemma i soffan själv. Någon som känner igen sig?
Då kommer de där tankarna om att du egentligen gärna hade velat ha någon att ringa till och ventilera händelser från jobbet. Eller en vän som också vill testa den där nya italienska restaurangen i stan för att sen ta en långpromenad. Hjärnan börjar sortera bland de nuvarande vännerna och inte alltför sällan inser vi att många vänner har liksom hängt kvar från tidigare skeden i livet. Ni vet det där gymnasiegänget eller tjejerna från träningen som man var otroligt tight med under en period av livet. Sedan blev alla upptagna med sitt och nu känns relationerna rätt så urtvättade.

Fyll på med rätt typ av vänner

Deppa inte, utan tänk istället på vilka vänner du skulle behöva just här och nu! Se det lite som vitaminer eller kosttillskott, dina gamla vänner som du träffar nån gång per år kommer att vara kvar. Du behöver bara fylla på med lite ny energi utifrån den du är idag. Vi förändras med tiden, får nya intressen och prioriterar annorlunda. Detta påverkar såklart alla våra relationer och då kan det vara skönt att komplettera med nya vänner som man kan dela detta med. 

Vid en viss ålder har vi nog också en tendens att enbart köra på i samma gamla mönster i vardagen för att det är enklast så. Just därför vet vi hur svårt det kan vara att komma igång med att ändra i dessa mönster och erkänna för sig själv att man vill ha en förändring. Ibland kan det också handla om rädslan att bli helt ensam. Det är riktigt läskigt att ge sig ut för att träffa nya vänner. Kom ihåg att det sällan betyder att du inte har några vänner utan snarare att du behöver fylla på med nya som delar dina intressen, livssituation eller öppnar dörrar till sammanhang du vill befinna dig i.

Skaffa nya vänner – Hur gör man då?

Okej, om du nu känner ”yes, let’s do this” men börjar fundera på hur man gör allt detta rent praktisk? Det är här vi kommer in i bilden! Precis på samma sätt som kärleksrelationer har blivit digitaliserade så har även vänskapsrelationer fått ett digitalt community. Gofrendly hjälper dig att komma i kontakt med nya vänner utifrån dina preferenser på distans, ålder, intressen och livssituation. Scrolla i dina förslag på potentiella vänner som är också ute efter att utöka sin sociala krets och våga ta kontakt direkt i appen.

Är du mer den blyga typen som inte vill ta första steget så testa aktivitetskalender där kan du kan anmäla dig till olika aktiviteter som redan planeras av andra medlemmar och på så sätt träffa flera potentiella vänner samtidigt. Så egentligen är det inte så mycket svårare att skaffa vänner som äldre! Det är samma regler som gäller; att våga ta kontakt, vara nyfiken, ställa frågor och lyssna. Alla Gofrendly-medlemmar är här av samma anledning – att träffa nya människor. Bland våra tiotusentals användare finns kvinnor i alla åldrar med massa olika intressen som är spridda över hela landet.

Vill du läsa mer?

Vi har användare mellan 18-85 år, vilket är så roligt. Det finns någon för alla åldrar! Om du vill hitta vänner i 50 årsåldern, kan du läsa mer om hur du går tillväga här.

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner Gofrendly nu