Så träffar du vänner under Corona

Hitta vänner under Corona
Facebook
Twitter
LinkedIn
Hur skaffar man vänner mitt under pågående pandemi? Och hur kan du vara social trots isolering under Covid-19? Det går att umgås ändå, om du följer de råd och rekommendationer som gäller från Folkhälsomyndigheten. Vi har samlat några idéer för att fortsätta fylla din sociala kvot och träffa nya vänner på ett coronavänligt sätt. 

När solen kikar fram och vi varit hemma under en längre tid så är det naturligt att vilja komma ut och träffa folk eller att få en känsla av att livet är som vanligt. Men det finns andra sätt att tillfredsställa sina sociala behov utan att behöva lämna hemmet.

Online-träff

Digital AW, Face-Time fika eller samla vänner över en musik-quiz i appen Houseparty. Möjligheterna är oändliga där ni kan ta er klassiska träff och digitalisera den! Självklart vet vi att det inte blir samma sak, men det är bättre än att inte ha någon kontakt alls med vänner. Vill du fylla på med lite nya vänner så kan du enkelt hitta  likasinnade tjejkompisar  på nätet utifrån dina intressen t.ex. kan man hitta vänner online via olika sociala appar med funktioner så som videochatt (t.ex. GoFrendly), livechatt (t.ex. Yubo) och i intressegrupper (t.ex. på Facebook).

Digital cirkel

Har du skaffat ett nytt intresse under Corona? Du är säkerligen inte ensam om det! Om du grävt ner dig i böcker du velat läsa länge och är sugen på att diskutera med andra, starta en digital bokklubb. Börjat fördjupa dig i tanniner och sulfater, starta en vinklubb online där ni enas om ett gott vin som man provar på varsitt håll. Älskar du att laga mat och alltid velat göra pasta från grunden? Skapa en matlagningscirkel där ni lagar samma rätt hemma och äter middag tillsammans över Skype.

Haka på en challenge

Samla ihop några vänner som delar samma intressen inom t.ex. träning, mat, meditation, yoga, språk och genomför en utmaning tillsammans där ni strävar mot gemensamt mål. Exempelvis kan ni ha målet att lära er basics i japanska på 4 veckor eller genomföra morgonmeditation i 21 dagar vid samma tidpunkt. Gillar ni alla att träna så har många gym-kedjor släppt online-klasser och olika challenges man kan haka på (och kanske vinna fina priser!).

Live-kommentera serier

Synka med varandra och tryck på play i Netflix samtidigt för att sedan kommentera och regera vad som händer i programmet med varandra. Älskar du reality-serier? I GoFrendly finns just nu flera grupper där tjejer kollar digitalt ihop och kommenterar varje minut av PH, Ex-on the beach och Love is Blind. Är du mer i förtjust i film kan du ju skapa en filmklubb, hur kul?

Pandemivänliga aktiviteter utomhus

Vill du ändå komma ut i det friska luften finns det en rad spännande aktiviteter som följer riktlinjer. Nedan är några exempel och inne i aktivitetskalendern i GoFrendly kan du hitta sällskap till var och en av de i din stad. Är det något du saknar så kan du alltid skapa en egen aktivitet som andra kan haka på (vi lovar att hitta din discgolf-soulmate bland våra 120.000 medlemmar i Sverige!).

 • Promenad – ring en kompis eller traska ihop
 • Tennis
 • Golf & Discgolf
 • Picknick
 • Brädspel (på en filt, går alldeles utmärkt!)

 

Om du bestämmer dig för att träffa nya och befintliga vänner uppmanar vi att i linje med rekommendationer från Folkhälsomyndigheten:

 

 • Träffas bara om alla är friska.
 • Hålla avståndet, placera bord och stolar på lagom avstånd, även utomhus. Håll gärna 2 meter, så ofta du kan. Och undvik att kramas!
 • Träffa bara ett fåtal personer.
 • Ses gärna utomhus. Det är viktigt att hålla avståndet även utomhus.
 • Undvik större sociala sammanhang som fester, kalas och firanden.
 • Fortsätt att avstå från onödiga resor och träffa folk lokalt.

 

Mer information om gällande rekommendationer hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida här.

 

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner gofrendly nu