Blogg

Matilda & Noelle: från ett meddelade till nya tjejkompisar

Varje dag träffas en massa GoFrendly-tjejer över hela Sverige! Vi älskar när vi får höra deras berättelser om hur dom träffat nya träffat nya tjejkompisar med samma intressen, tjejkompisar som också drömmer om att resa jorden runt eller som Matilda, nya tjejkompisar i en helt ny stad. 

Matildas berättelse

“Jag hade precis flyttat till Malmö när jag hittade GoFrendly efter att ha googlat runt lite. Jag saknade nära vänner som jag kunde umgås mycket med och ville träffa nya roliga, påhittiga tjejkompisar med liknande intressen.

Första träffen

Första gången jag skulle träffa någon från GoFrendly var jag nervös! Vi möttes upp för att ta ett glas och allt gick jättebra! Vi träffades två gånger till men sen rann det ut i sanden, jag tror att ingen av oss kände att det riktigt klickade. Det tog några månader men sedan träffade jag Noelle! Hon däremot, hade skaffat appen dagen innan och jag var den första hon träffade. Det klickade med en gång när vi sågs!

Resan till Italien

Vi hade känt varandra i ungefär tre månader när vi spontant bestämde oss för att resa tillsammans. Det var Noelle som ville åka till Italien eftersom hon brukar åka dit varje år och bjöd med mig på resan. Innan vi åkte pratade vi om vanor och vilka situationer som skulle eventuellt kunna skapa konflikt. Detta var också största utmaningen när man reser med nytt bekantskap, att man inte vet helt och hållet hur den andra funkar. Därför är vårt bästa tips att prata om det du är nervös över och planera ihop vad ni vill göra. Gå bara in i att ni kommer ha en fin resa ihop och se fördelarna i att man får lära känna varandra snabbare och komma varandra nära. Allt blir nytt och spännande!

Vi har många fina minnen ihop och planerar redan vår nästa resa tillsammans, lutar åt Amsterdam. Jag har ett väldigt fint minne från första kvällen i Italien där vi hittade en mysig bar och kom in på väldigt fina samtalsämnen. Jag grät och vi öppnade verkligen upp oss inför varandra. Det var så fint och från den stunden kunde jag verkligen slappna av med min vän Noelle.

Att hitta sin själsfrände

Jag är så tacksam över att jag träffat henne, utan GoFrendly hade det inte varit möjligt. Klyschigt jag vet! Jag tycker att man ska ge nya vänner  en chans! För du kan verkligen hitta din själsfrände. Sen är det också ett bra sätt att bara allmänt träffa vänner som du kan hitta på mycket med och som kan få ditt liv att bli lite bättre. Mitt tips är därför att man försöker träffas ganska snabbt. Våga skriva först och våga föreslå en träff, det är helt klart värt det!

Föreslå en fika eller en burgare, det behöver inte vara så storslaget. Och sen försök träffas fler gånger så ni lär känna varandra lite så vänskapen får en chans att växa fram.” –  Matilda