Mammagrupp Föräldraledig Vänner GoFrendly

Blogg

Hitta mammagrupp nära dig

Väntar du barn eller blev nyligen mamma? Först och främst, stort grattis! Det senaste året har minst sagt skakat om oss alla och trots stora livsförändringar kan pandemin kännas som en blöt filt över vardagen. Om du känner dig lite orolig kring det sociala eller vill hitta vänner att rulla vagn med så finns vi här för att hjälpa dig hitta en mammagrupp nära dig. På grund av rådande läge har man varken kunnat ha mammagrupper eller föräldraträffar via sin vårdcentral. Vi på GoFrendly ville därför göra något åt saken! Det har kommit ett par bebisar i GoFrendly-teamet sedan vi grundades så vi har koll på hur viktigt det är med det sociala sammanhanget i den nya mammarollen och under föräldraledigheten. 

Hitta andra mammalediga där du bor

Under graviditeten sker många förändringar med kroppen och det är mycket information kring den förändrade livsstilen man behöver ta hänsyn till. Som gravid kan det därför vara tryggt att bolla med andra i samma situation kring gravidförsäkring, de olika råden från Livsmedelsverket, tips på foglossningsbälte, tankar kring föräldrapenning, om man ska gå på gravidmassage eller stans bästa studio för gravidyoga. Det är också många tankar och känslor man vill dela med andra som förstår vad man går igenom och som har liknande erfarenheter. Kanske vad det svårt att bli med barn, eller så kändes det inte på ett sätt du föreställde dig, kanske är du på den resan solo och vill bygga upp ett skyddsnät av vänner eller vill få råd och tips på hur du inkluderar din partner. Alla dessa samtal och funderingar kan växa sig till orosmoln som man går och bär på själv. Så behöver det inte vara! I vår digitala community kan du hitta andra kvinnor som känner likadant eller som kan hjälpa dig på vägen. Och du ska självklart kunna lyfta dessa funderingar med din barnmorska på MVC om du är bekväm med det då de har mycket erfarenhet och kan komma med lugnande råd och information.

Lokala mammagrupper och samarbete med lokala MVCs/BVCs

Inne i GoFrendly hittar du inom kort lokala mammagrupper, både för dig som är blivande och nybliven mamma. Registrera sig gratis hos oss och sök upp en grupp som passar just dig. Det kommer att finnas både digitala grupper ortsoberoende och lokala grupper utifrån läge t.ex. Mammor på Södermalm, mammagrupp Uppsala, mammor i Stockholm eller Gravida i Borås.

Inom kort inleder vi även nationellt samarbete med lokala MVCs och BVCs runtom i Sverige för att skapa digitala gravidgrupper, mammagrupper och föräldragrupper. Fokus kommer att ligga på både beräknat förlossningsdatum, då man gärna vill diskutera alla förändringar och utveckling vecka för vecka, och lokala grupper som möjliggör fysiska träffar längre fram när restriktionerna lättar.

Vi kommer att uppdatera detta inlägg när funktionen är på plats i vår app och direktlänka till flera av grupperna. Har du frågor eller är intresserad av att starta en egen mammagrupp får du gärna kontakta oss gärna på info@gofrendly.com.