Hitta din nästa resekompis för oförglömliga minnen

Vill du ge dig ut och resa snart, men det är något som håller dig tillbaka. Känns det inte lika lockande att ge dig ut och resa själv, när du vill uppleva nya platser tillsammans med någon? Här kan du hitta din resekompis och tips inför resan!

Dela häftiga upplevelser tillsammans med en resekompis

Samtidigt som det är givande att resa själv och få växa som person,  så är det kanske inte lika kul och tryggt som om du skulle dela resan tillsammans med någon. Det är ju skönt under resans gång att ha någon med sig som du kan luta dig emot, så du inte behöver stå helt på egna ben. Samtidigt är ju delad glädje också dubbelglädje, eller hur? Att ha någon att tänka tillbaka på den magiska resan med livar ju upp vilken dyster novemberkväll som helst hemma i Sverige! Kanske teet ni dricker är en souvenir från en plats ni besökte tillsammans?

Vilka platser vill du se?

Vill du kanske upptäcka Australien och Nya Zeeland? Tågluffa i Europa eller backpacka i Asien eller Sydamerika? Eller varför inte ge er ut på en roadtrip i USA som Thelma och Louise, och gå lite hardcore? Vart du än vill resa och göra under resandets gång är viktiga frågor som bara du kan svara på. Och självklart är det viktigt att din blivande resekompis delar dessa med dig. Men glöm inte att vara öppen för andra förslag också, det kan ju vara så att din resekompis har massor av bra förslag på upplevelser som du inte har tänkt på eller kanske inte ens visste fanns.

Hur ni får ihop resan

Det bästa ni kan göra är att vara ute i tid och planera hur ni ska gå till väga. Exempelvis så behöver ni visum i vissa länder för att ta er in. Kom ihåg att ansöka om det i god tid innan ni åker. Kolla även upp hur det ligger till med reseförsäkringar innan ni åker. Ta med utlandsresekortet, om något skulle hända. Det är smart att göra olika listor, vad ni vill se och vart ni helst vill åka, och utgå från denna. Fortsätt med listorna och skriv upp allt ni behöver ordna och vad ni behöver ha med er, det gör det så mycket enklare. En utav de bästa sakerna med att resa med någon är ju också den gemensamma packningen, vem tar med sig strandväska eller vem tar med sig schampo? Lycka till med resandet!

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner Gofrendly nu