Så hittar du nyblivna mammor och mammalediga vänner

Väntar du barn och ska in i mammaledigheten? Detta är en härlig tid där du får tid att umgås med din bebis. Några veckor in när ni hittat en rutin så börjar dagarna gå rätt långsamt. Då kan det börja krypa i kroppen, trust us we’ve been there and done that. Det har nämligen kommit två bebisar sedan vi grundade Gofrendly. Det kan verkligen bli svårt att hitta någon som förstår vad du går igenom och kan relatera till din vardag. Då kan det vara riktigt skönt att skaffa sig några mammalediga vänner och hänga med andra nyblivna mammor!

Det är ingen barnlek

Är det ditt första barn så kan det ta veckor innan du tar dig ut på längre utflykter. Närmsta matbutik är äventyr nog! Du behöver packa skötväskan med alla “tänk om” och “utifall att”. Och när du står redo vi dörren påklädd och bebisen ligger i vagnen så både ser och känner du doften av en läckande blöja som kräver en total sanering.

Men efter ett par veckor har du och bebis fått in rutinen och börjar bli lite mer synkade. Då kan dagarna börja gå mer långsamt och det kan krypa i kroppen att få komma ut. Du umgås med ditt barn och det är ju helt fantastiskt såklart, men lite vuxna konversationer har sannerligen vuxit till ett stort behov.

Vikten av att få komma ut på äventyr

Det du behöver är att få komma ut ur boet, hitta på roliga saker och träffa lite härliga människor. Vill du träffa andra nyblivna mammor och få lite mammalediga vänner? Som precis som du, kan ses lite när som helst. Ni kan gå på museum, umgås på ett fik, eller gå långpromenader med varsina barnvagnar. Det är helt perfekt då ni är i samma situation och har liknande erfarenheter som ni kan dela med varandra.

Våga ta kontakt med både nya och gamla

Bara för att du numera är mamma så försvinner inte din personlighet och andra delar av identiteten.  Tvärt om, de bli ännu viktigare att underhålla under föräldraledigheten. Vardagen förändras en hel del när det plötsligt kretsar kring en liten person, men många saker kan du göra precis som innan. Boka in luncher med vänninor eller kom iväg till gymmet med barnvagnen. Du kommer förmodligen träffa andra som också har tid för att umgås på dagtid! Våga gå fram till en främling som verkar trevlig och starta en spontan konversation.

Därför ska du träffa mammalediga vänner

Känner du att dina nuvarande vänner lever väldigt annorlunda liv? Då är det helt okej att faktisk fylla på med några som förstår vad du går igenom. Det är så givande att träffa andra mammalediga vänner eftersom ni kan ge varandra råd; ja finnas där för varandra helt enkelt. Genom att träffa andra mammalediga vänner får du några att dela upplevelsen med; några som vet vad det faktiskt innebär att vara nybliven mamma med ett nyfött barn att ta hand om. Framförallt får du någon att hitta på roliga saker med!

Vill du träffa mammalediga egenföretagare, karriärister, globetrotters eller träningstokiga mammor? Eller vill du lära känna staden tillsammans med andra nyinflyttade ? How gofrendly har du chansen att hitta nyblivna mammor och mammalediga vänner utifrån dina egna preferenser.

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner Gofrendly nu