Är det okej att göra slut med en vän?

Är det okej att göra slut med en vän?

Har ni glidit ifrån varandra? Är det bara få saker ni kan prata om och börjar samtalen stanna upp? Kanske har det blivit så  att du har fått mindre och mindre plats i er relation.  Eller kan det vara så att du ger mer tid och energi än vad du får tillbaka?

Vänskap som bara tar och inte ger

Man kan faktiskt komma till en punkt i vänskapen där man har blivit tveksam till om det faktiskt är just vänskap. Relationen kanske har slutat att ge någonting och man saknar det där man en gång hade gemensamt. Då kan det vara god tid att fundera över om det är värt att fortsätta relationen. Kanske måste man för sin egen skull klippa bandet?

Det är okej att göra slut med en vän

Hur obehagligt det än kan vara så är det faktiskt okej att göra slut med en vän. Kanske är det till och med lika bra om vänskap påverkar dig på ett negativt sätt. Men hur ska man gå till väga då? Hur gör man slut med en vän? Det finns flera olika sätt att göra det på. Ett bra alternativ kan vara att boka in en träff på ett fik eller liknande. Väl där är det viktigt att man är ärlig och talar om hur vänskapen påverkar dig och hur den får dig att må. Att det därför är det bästa för dig om ni går skilda vägar.

Ryck av plåstret

Om den andra personen tycker att ni har en bra relation kan det här komma som en  total överraskning. Det är därför viktigt att man är tydlig och tar upp verklighetsbaserade exempel på den andras handlingar. Även om det kan komma som en chock, så borde den andra personen ha känt att något varit fel, eller i alla fall anat något från din sida. Det handlar egentligen bara om att rycka av plåstret och ta itu med det. För det vinner antagligen båda på i slutändan.