Bjud in till Friendsgiving!

Bjud in till Friendsgiving!

Vi delar Netflix-kontot, samåker i Uber och bor hos främlingar som hyr ut sina bostäder via Airbnb. Dags att ta det till en ny nivå! Dela med dig av dina tjejkompisar, introducera de till varandra och se nya vänskap växa fram. Ju äldre man blir desto svårare kan det vara att träffa nya vänner, därför behöver vi hjälpas åt.

Du vet de där vännerna som skulle passa så himla bra ihop men det blir aldrig läge att ses allihopa? Bjud in dem till din Friendsgiving!

Du läste rätt! Det är en Thanksgiving för vänner där man firar tillsammans och är tacksam över allt som livet bär med sig. Många amerikanska högtider har gjort sitt avtryck på de svenska traditionerna, men denna är den viktigaste om du frågar oss. Känslan av att vara uppskattad och få komplimanger mår vi nog alla bra av. Dessutom är det är den billigaste gåvan alla människor har råd med. I en värld där det materiella ofta dominerar kan det vara en skönt fläkt att faktiskt träffas en kväll över en härlig middag. Vi på GoFrendly vill därför uppmuntra dig som läser detta att höra av dig till dina tjejkompisar. Berätta för dem hur mycket de betyder just för dig. Bjud dem på dina vassaste recept eller ha knytkalas, syftet är att ses och fira varandra.

5 tips för en lyckad Friendsgiving

  1. Undvik värd-stressen genom att be tjejkompisar ta med sig mat, snacks, dekorationer och en bra spellista! Gör det till en del av kvällen att tillaga maten tillsammans och pynta middagsbordet.
  2. Maten är en viktig gäst under denna högtid så lägg gärna några minuter extra på att hitta bra recept och glöm inte att ha vegetariska/veganska alternativ. Har du kompisar med specialkost får de gärna själva ta med sina specialiteter till bordet!
  3. Fixa snacks för att undvika att tjejkompisarna blir hangry! Det behöver inte vara så märkvärdigt, popcorn, morotsstavar eller lite oliver går alldeles utmärkt att knapra på tills maten är klar.
  4. Ha spel eller quiz redo för att bygga upp stämningen och underlätta för nya vänner att lära känna varandra lättare. Har du någon i kompisgänget som är känd för sin musiksmak så kan den personen ansvara för både quiz och spellistan för kvällen.
  5. Lägg lite extra krut på dukningen (även om ni sitter på golvet, vilket är helt okej då sittplatser runt bordet kan vara begränsande). Vi vet hur lätt det är med engångsartiklar som kan städas bort på 5 minuter MEN middagen kommer bli mer magisk med lite finare fat och riktiga bestick. Ta hjälp av naturen för dekoration! Tips är att plocka in några höstlöv, spraya på nått glittrigt/glansigt (hårspray funkar fint!) och häng upp med hjälp av snöre och häftmassa.

P.S kommer du inte på så många som skulle tycka idéen var kul? Skapa en aktivitet i vårt communtiy där tjejer i ditt närområde kan se din middagsinbjudan och ha möjlighet att komma. Du bestämmer antal gäster, tid och plats!