Hur funkar GoFrendly?

Hur funkar GoFrendly?

Relationer och känsla av tillhörighet är det som påverkar oss allra mest enligt en studie från Harvard genomförd under 80 år. Det låter rätt rimligt tycker vi då människor vi omger oss med har en stor påverkan på våra liv och även livsbeslut. De formar vardagen och stora livshändelsen. Oavsett om det är familj, vänner eller en romantisk partner så tar vi hänsyn till deras åsikter. Det är även hos dessa individer vi söker stöd, rådgivning och vägledning när livet kör fast. Få saker slår känslan av att ha ett gäng vänner som stöttar dig genom vått och torrt, oavsett om det gäller ny befordran på jobbet eller en tuff break-up. Den känslan var drivkraften när GoFrendly kom till. Vår vision är därför att tillgängliggöra vänskap för kvinnor världen runt. Men hur funkar vårt community egentligen? 

Hur du kommer igång

GoFrendly är skapad för alla kvinnor som vill ha nya vänner. Det är ett communtiy som funkar precis som en dejtingapp fast för vänskap. Börja med att ladda ner GoFrendly-appen till din mobil. Inne i GoFrendly får du inloggningsalternativ med Facebook och Google. Dessa inloggningssätt används endast till för att säkerställa din identitet och säkra plattformen. Vi publicerar inget i dina kanaler och mer information om hur dina personuppgifter hanteras hittar du i våra användarvillkor. Dessa finns inne i appen och måste godkännas innan du blir medlem. När du har skapat ett konto är det dags att fylla i din profil och preferenser.

Skapa en profil

”Var dig själv, alla andra är redan upptagna!” myntades av författaren Oscar Wild och vi kunde inte ha sagt det bättre. Börja med att välja en profilbild där du syns tydligt och skriv gärna med dina intressen i profiltexten. Detta gör det lättare för andra medlemmar att ta kontakt på ett personligt sätt. Lägg inte ner alltför mycket tid på din profil. Det är alltid lättare att hämta inspiration från andra, så fyll i det nödvändiga och läs sedan andras beskrivningar för att få idéer kring vad du kan skriva. En ifylld profil med tydlig bild är ett krav för att vi ska kunna kvalitetssäkra plattformen så att alla medlemmar känner sig trygga. Ju mer du fyller i, desto bättre kan vi matcha dig med potentiella tjejkompisar.

Skapa meningsfulla vänskapsrelationer

Vi har valt bort, med stöd från tidiga användare, en swipe-funktion då vi tror på att vänskap inte bygger på utseende utan snarare gemensamma nämnare. Istället har vår teknikstjärna Julia utvecklat tillsammans med sitt team en algoritm som skapar fram en personlig matchningslista. Den bygger på dina inställningar kring preferenser på ålder-och distans. Vidare fyller du i vad du är ute efter där du kan välja bland en mängd alternativ t.ex. träningskompis, vänner utan barn eller tjejkompisar att gå ut med. Du får även alternativ för att beskriva dig själv som bl.a. drömmare, mammalediga, karriärfokuserad eller Hemnet-knarkare. Detta är för att ytterligare förenkla första kontakten och ge inspiration till initiala samtalsämnen. 

Ta vänskapen offline

Likt en romantisk dejt så är det alltid lite pirrigt att träffa en ny person, även när det gäller vänskap. Vi förstår verkligen oron kring om man kommer att klicka, om konversationen kommer att flyta på naturligt och om ni har valt rätt ställe att träffas på. Det viktigaste är att välja ett ställe du känner dig bekväm med eller som du har velat gå till. Det är alltid ett tryggt alternativ att ses över en kopp kaffe, promenad eller en AW. Har ni pratat om någon aktivitet som ni har velat testa själva med inte kommit till skott? Då är detta ett perfekt tillfälle att komma igång! Samtalet kan alltid falla tillbaka på själva aktiviteten och märker du att ni trivs i varandras sällskap kan kompisdejten alltid förlängas. Vi har sammanställt några förslag på aktiviteter som du kan läsa mer om här. Anser du dig själv som den mer introverta typen, oroa dig inte vi har såklart tänkt på dig med. I detta inlägg kan du hitta några förslag som kanska passar dig bättre.
I våra sociala kanaler skriver vi regelbundet om spännande aktiviteter runt om i landet. Och inne i appen hittar du aktivitetskalendern där medlemmarna själva lägger upp öppna aktiviteter som alla kan hänga med på.