Hitta vänner som introvert

Hitta vänner som introvert

Vi fattar helt att det kan kännas lite läskigt och att bara tanken av att hitta på något utanför trygghetszonen gör dig nervös. Oroa dig inte, vi har sammanställt några förslag på hur du kompisdejtar som introvert. Gemensamma nämnaren är att gå till ställen som i sig skapar samtalsämnen som du kan luta dig tillbaka på.

Registrera dig på en social plattform

Oavsett om du identifierar dig som blyg, introvert eller lider av social fobi, we got your back! Om du hellre pratar med någon en stund innan ni träffas kan en vänskapsapp eller vänskapsgrupp på en social plattform vara helt rätt kanal för dig. Första steget är att skapa en profil och ta kontakt med tjejer som du matchas med utifrån dina inställningar. När ni pratat en stund och är redo för en första träff är det viktigt att du känner dig bekväm, därför har vi listat några ställen vi tror passar dig som är introvert. 

Museum och gallerior

När man ska träffas för första gången kan det verkligen bli en utmaning att hålla konversationen igång. Speciellt om du är blyg och lyssnar hellre än att prata i början. Det är redan lite nervöst som det är! Då kan det vara väldigt skönt att ha något att falla tillbaka på om tystnadspauserna blir obekvämt långa. Här kan ni hålla konversationen igång genom att prata kring utställningens tavlor, skulpturer och installationer. Och blir det alltför ansträngande så kan du alltid ta några extra steg framåt eller bli upptagen med att läsa på skyltarna, vilket skapar naturliga pauser. Märker du att samtalet rullar på, att ni hittat gemensamma närmare och känner er bekväma med varandra, då kan ni alltid fortsätta kompisdejten med en fika. Ofta har museer egna caféer som blir ett enkelt sätt att fortsätta lära känna varandra i en lugn miljö. 

Upptäck tema-caféer

Som introvert kan stora folksamlingar och högljudda miljöer kännas jobbigt, framför allt om du ska träffa en ny person. Du kanske tänker att fika inte alls passar dig som ett första kompisdejt, men det gäller bara att hitta rätt! Exempelvis kan det passa bättre med ett café med tema eller som är något utöver det vanliga dvs. att själva caféet blir ett samtalsämne. Lägg gärna lite tid på att göra research om det finns något roligt fik där du bor. Det kan vara ett café med lång historia eller som har de bästa kakorna i länet. Är ni båda veganer, kan det både hjälpa café-valet och vara en ice-breaker när ni ses. Andra förslag är att hitta ett ställe med en lite udda meny för då kan man alltid komma igång med diskussion kring det. Eller gå till ett spel-café där ni kan spela sällskapsspel samtidigt som ni lär känna varandra. 

Gå på en kurs, workshop eller föreläsning ihop

Umgås samtidigt som ni lär er någonting nytt! Oavsett om det är en kurs i matlagning, workshop om blommor eller något spännande yogapass kommer detta skapa naturliga samtalsämnen och hjälpa er blir bekväma i varandras sällskap. Kika på nätet eller lokaltidningen om det händer något i din stad som du är nyfiken på. Det får gärna vara ett intresse du har eller vill lära dig mer om. Detta kommer bidra till att du lättare kommer kunna prata om det med din nyvunna GoFrendly-vän. Dessutom kan det vara ett utmärkt tillfälle att introducera de till ditt intresse som även kan bli någon ni båda faller för och kan utöva ihop. 

Promenera bland grönskan

Om du föredrar att vara utomhus så kan en promenad i favoritparken eller en färgglad trädgård vara perfekt alternativ för en första kompisdejt. Det kanske finns någon fin trädgård eller växthus nära dig som du alltid velat gå till men inte haft tillfälle? Berätta det för din nya kompis som ett smidigt sätt att sätta upp en första träff. Även här kommer samtalet att flyta på spontant då ni kan kommentera alla intryck från växterna eller parkens inredning. 

Våga ta initiativ

Ta med din nya vän till dina favoritställen! Detta kan bli ett spännande sätt för henne att lära känna dig utan att du behöver prata alltför mycket om dig själv (vilket vi av erfarenhet vet att introverta gärna undviker!). Dessutom kommer du känna dig både lugnare och tryggare av att vara i en känd miljö. Allt detta bidrar till att ert första möte avdramatiseras och ger er initiala samtalsämnen.

Hitta fler artiklar och tips om kompisdejting på vår blogg. Om du känner du dig redo att träffa nya tjejkompisar kan du gå med i vårt community. Har du frågor eller behöver hjälp med något nås vi på info@gofrendly.com eller via våra sociala kanaler (Instagram & Facebook).