Hur hittar man vänner online?

Hur hittar man vänner online?

Det är rätt intressant hur vi i samhället har nått en punkt där dejtingappar är vardagsmat, medan kompisdejting fortfarande anses tabu. Stigman kring det bygger på fördomar om att det skulle vara ett desperat sätt att träffa nya vänner, men vi på GoFrendly är fast beslutna om att bryta dessa förutfattade meningar genom att fortsätta visa vänskapshistorier som växt fram via vårt communtiy.

Vänskap vid första ögonkastet

När man är ute efter att hitta kärleken finns en förståelse att alla inte träffar sin drömpartner i sin lokala ICA-butik. Däremot finns en uppfattning att vänskapsrelationer är något som bara ska ske naturlig, spontant och vara för evigt. Men hate to break it to you, så är det inte! Likt andra relationer mellan individer är även vänskapsrelationer krävande, i behov av förvaltning och kan förändras över tid. Vi förstår att det finns en mängd rädslor i att öppna upp sig och ”blotta” sig på en social plattform, men det är däremot en helt naturlig reaktion. Vi människor är byggda att tycka att nya situationer är lite obekväma och det är just bortom den bekväma zonen som magin händer. Just därför ligger vår fokus på att bygga en trygg och säker plattform där dessa rädslor snabbt ska ersättas med nyfikenhet, engagemang och glädje. 

Förändringen börjar inom dig!

“Mhm…” tänker du och himlar med ögonen. Klyschan som återkommer vart du än tittar. Men den hade inte varit så frekvent använt om den ändå inte var lite sant? Eller vad säger du? Vi utgår från att den stämmer, vad innebär det exakt i detta kontext? Jo, att du själv måste släppa fördomar, oro och rädslor om att det kan bli pinsamt om man söker efter vänner online. Och framförallt döm inte dig själv! Försök att se detta som ett modigt steg som kan leda till fantastiska vänskapsrelationer. På samma sätt som en swipe på Tinder kan leda till kärleksrelation så kan ett meddelande i GoFrendly leda till ett tjejgäng. Så våga testa, vi lovar att vara med dig i varje steg! Vilka är vi? Jo, teamet bakom GoFrendly som brinner för skapa den bästa vänskapsplattformen för kvinnor. Dessutom är vi professionella vänskapsförmedlare med flera års erfarenhet.

Nedan har vi sammanställt 3 tips till dig som är nyfiken på att börja kompisdejta online

 

  1. Lägg inte för mycket tid på din profil

Din profiltext behöver inte vara perfekt! Det viktiga är att komma igång och ha en tydlig profilbild. Lägg inte ner timmar på att få in alla detaljer om dig utan håll det genuint.

  1. Berätta om dina intressen

Att berätta om sina intressen i profiltexten gör det lättare för andra medlemmar att att kontakt på ett personligt sätt. Nämn exempelvis tre saker du verkligen gillar, vilka vänner du skulle vilja fylla på med (träningskompis, mammaledig, singelvänner) eller vad du skulle vilja göra mer av.

  1. Var öppen och ärlig

Tänk ut vilka drag som skulle utmärka dig och skriv ut de, t.ex. om du är pratglad, älskar hästar, uppvuxen i Norrland osv. Precis som offline kommer du inte klicka med precis alla, men var ändå öppen för att ta kontakt med nya personer. Du kan alltid lära dig något intressant från nya möten!