Blogg

Fira jul ihop med vänner

På julen är man självklart omgiven av familj, släkt, barn och vänner. Eller..? Det är långt ifrån alla som har en given plats att befinna sig på under julen och det kan framkalla  en stark känsla av ensamhet. Kommer du att vara ensam i jul?

Inga planer på julafton

För du kanske inte har några planer för julafton ännu? De som du brukar fira jul med kanske har åkt utomlands, familjekonstellationer har förändrats eller så finns det helt enkelt inte en stor familj att åka till och de personer som du faktiskt har i din närhet vill du heller inte bjuda in dig till.

Du är inte den enda som är ensam i jul

Det är inte ovanligt att känna sig ensam, speciellt under julen då det är ett så stort fokus på  gemenskap och att alla ska fira tillsammans och det är sällan fokuset hamnar på dem som inte har någon att fira med. När man känner sig som mest ensam är det viktigt att veta att det är något som faktiskt förenar väldigt många människor.

En oväntad vänskap

Tänk om man då skulle kunna hitta en “ny familj” i form av nya vänner som också känner en saknad av gemenskap vid jul och andra tillfällen under året. En familj av vänner som man delar samma intressen, livssituation och drömmar med. Och där man tillsammans kan skapa nya minnen, traditioner och glädjen i att finnas där för varandra.