Äventyrsresor med tjejer

Blogg

Utomhusaktiviteter att prova på i vår!

Det är början på maj, vilket betyder att solen skiner och fåglarna kvittrar. Våren är äntligen här och sommaren är runt hörnet! Inte för att tala illa om den långa vintern, men nog har de flesta av oss längtat efter plusgrader, sol och möjligheten att lämna vinterjackan hemma?

Den svenska vårsommaren bjuder på många härliga tillfällen (och möjligheter!) att utforska nya aktiviteter. Detta aktiva, såväl mindre aktiva, aktiviteter som öppnar upp för tillfällen att hitta nya hobbies – samtidigt som man kan skapa nya relationer! Våra medlemmar är proffs på att skapa lockande aktiviteter och grupper inom ämnet – utomhusaktiviteter. Vilket är veckans tema!

Utbudet är brett och sträcker sig från norra till södra Sverige, med medlemmar som letar efter andra att starta badsäsongen med kallbad, bilda brännbollslag eller träna inför color run med. Är du sugen på att hitta på något ute i solen, men saknar någon att göra det med? Hitta dina lokala aktiviteter (eller skapa din egen) här!

Vi har listat några olika aktiviteter som kan vara roliga att prova på! Vissa lite mer äventyrliga än andra, vissa på land och andra uppe i luften!

GEOCACHING
Se det som en form av skattjakt! Alla är vi väl barn i sinnet och vem gillar inte att gå på skattjakt? Det är en internationell lekform som har vuxit i popularitet på senare år. Den har GPS-stöd och går ut på att följa koordinater för att hitta, och logga, skatter (även kallat “cacher”) som har placerats ut av andra deltagare. Ett populärt alternativ till Geocaching skulle vara Pokémon Go, där det går ut på att fånga och träna Pokémons i en virtuell verklighet.

KLÄTTRING
Skulle du kanske vara lite mer sugen på att lämna marken bakom dig, så varför inte prova på klättring? Nu när våren är här så kan man flytta klättringen utomhus och gå en kurs i klippklättring. Såklart är detta en aktivitet vi inte rekommenderar att man gör på egen hand om man inte har kunskaperna och erfarenheten som krävs, däremot finns det flertalet kurser runtom i Sverige som lär dig grunderna och viktiga do’s & don’ts.

ÄVENTYRSBANOR
Är inte klättring tillräckligt för dig? Eller är du bara lite mer äventyrslysten? Då är äventyrsbanor ett hett tips för er som vill prova på något nytt och kanske lite mer utmanande! Här får du in lite mer än “bara” klättring och nog kan det vara en kul grej att prova på om adrenalinsuget finns där? Till exempel, så har vi Upzone som är en högt rankad äventyrsbana i Borås!

KAJAKPADDLING
Vill du hellre hålla dig nära marken, men tvekar inte över att bli lite blöt? Då kan paddla kajak vara något för dig! Lugnare tempo och vad kan vara fel med att glida fram på vattenytan under vårsolen? Om du vill ha något livligare än så, så finns alltid forsränning som ett alternativ ifall du söker lite mer spänning och en extra adrenalinboost!

Varma hälsningar under vårsolen,
Gofrendly Team! 🧡