uppnå drömmar och mål

Blogg

Uppnå dina drömmar och mål

Uppnå dina drömmar och mål. 

Många drömmer sig bort ibland. Ibland kan drömmen vara så nära men ändå så långt borta. När man sitter i skolbänken och drömmer sig bort tills man får jobba med det man är passionerad för, eller sitter på sitt jobb och tänker är detta verkligen vad jag vill göra. Ibland behöver man fundera över vad man verkligen vill bli, vad man är intresserad av. Det är jättesvårt och är lättare sagt än gjort. Men kom ihåg detta, det finns något för alla där ute och vissa hittar det snabbare än andra. Här nedan kommer tips hur du ska börja för att nå dina drömmar och mål:

 1. Fundera: Det man måste börja med är att fundera över vad man vill och har för mål i livet.
 2. Skriva upp: Börja skriva upp målen för att se det tydligare och snabbare för att uppnå målen och drömmarna.
 3. Inspireras: Kolla vad andra jobbar med i exempelvis din släkt, vänner och bekanta. Bli inspirerad av andra och ta inspiration från andra.
 4. Vänner: Prata med din vänner, bolla idéer och tankar, hjälpa varandra.
 5. Risker: Våga ta risker, våga testa.
 6. Sist men inte det minsta: Tro på dig själv.

 

När mörkret börjar försvinna och våren börjar komma med stora steg kan man inse att man vill göra mer i livet och få känslan att vilja ta tag i målen och drömmarna. Något man även kan få inspiration ifrån böcker och poddar.

Här nedan kommer tips på böcker och poddar:

 1. “Konsten att sätta smarta mål – och att nå dem”
  Boken som handlar om hur du motiverar dig själva att nå dina mål,metoder för att planera målsättningar och massa mer inspiration.
 2. “Boosta dig själv: Bli tryggare, starkare och få bättre självkänsla”
  Den här boken hjälper dig att plocka fram något som redan finns inom dig – en grundläggade trygghet,strycka och självkänsla.
 3. Monday Mantra
  Är en podd där influensern Josefin Dahlberg inleder varje vecka med ett nytt mantra för att få oss att må bättre och lära oss att älska oss själva.
 4. Mäktiga Kvinnor Powerful Women
  Är en podd där Narmina Abdolova inspirerar,motiverar och hjälper bygga självförtrendet hos Sverige kvinnor! Här får du möjligheten att lyssna på inspirerande historier.

 

Vi på GoFrendly har flertalet grupper där du kan få inspiration! Varför inte gå med i gruppen “Skrivande tjejer“ för inspiration till att skriva? Eller kanske går du i tankarna att starta eget? Gå då med i  “Tjejer med entreprenörs drömmar”. Du hittar även grupper som till exempel “Vi som älskar böcker”, “Vi som älskar ljudböcker😊” och “Poddklubb”.

Hälsningar,
GoFrendly🧡