galentine's day

Blogg

Trött på alla hjärtans dag-hetsen med kärlek och gelehjärtan? På GoFrendly firar vi Galentine’s date!

Alla hjärtans dag. En dag som de flesta kopplar till att fira kärleken mellan älskande par, närstående och en dag att uttrycka sin kärlek för de som fångat ens gunst. För många kan det vara en jobbig och ångestfylld dag, då media får det att kretsa kring främst älskande par och en dag att fira romantiken på. Men alla har vi inte partners eller någon vi känner att vi vill fira denna romantik och kärlek med, vilket kan bidra till en känsla av att ensamhet.

Vi anser att alla hjärtans dag, och att fira kärleken, sträcker sig så mycket längre än till den man delar sitt liv med. Kärlek omger oss på alla möjliga plan och i alla möjliga former, detta oavsett om det uttrycks bäst genom ord, gåvor eller upplevelser. Därför vill vi uppmuntra till att man ska fira Galentine’s Day! Enligt medier sker det dagen innan alla hjärtans dag, men för oss är det väl ändå saksamma? Det är en dag fylld av kärlek och omtanke, men inte enbart för sin partner.

Galentine’s Day är en dag att fira kärleken mellan vänner; att uppmärksamma kvinnorna i sin närmaste krets och visa uppskattning. Och även om vi tror på att detta är något man ska vårda och bevara under årets alla dagar, så kan Galentine’s Day vara en dag att göra något alldeles extra på. Vuxenlivet kan trots allt vara hektiskt som det är, vilket kan bidra till att det är svårt att hitta tiden att umgås på och få den där välförtjänta dagen när man kan fokusera på kärleken mellan vänner och self care i sann anda.

För vem säger att self care måste bestå av ansiktsmasker, vin och choklad? (Inte för att vi tycker det är något fel på det heller, såklart. 😉 )

Här kommer 5 tips på saker att göra med dina vänner under Galentine’s Day!

1. Galentine’s Brunch
Samla ihop dina vänner och kolla in det där brunchstället som ni varit sugna på! Vilken dag lämpar sig bättre för brunch med tjejerna än alla hjärtans dag? French toast, pannkakor, avokado toasts.. Lite mimosas på det och festen är igång.

2. Spadag / Self Care
Boka in lite kvalitetstid på ett spa eller kanske en spadag hemma? I en salig kombination av hudvård, själavård och något gott att äta/dricka. För lite lyxigare feeling så finns det flera olika spa-ställen att kolla in! Vad som är self care för just er behöver inte vara samma som för någon annan, så gör sådant ni själva mår bra av!

3. Afternoon Tea Party
Nog har vi alla hört talas om afternoon tea, ett tillfälle att umgås och chitchatta med vännerna över en kopp och ett flervånings fat med delikatesser. Arrangera ett eget eller varför inte klä upp sig och besöka ett café som erbjuder det. Kolla in View Stockholms guide till Stockholms bästa Afternoon Tea.

4. Slumber Party
Vem säger att enbart barn och tonåringar får ha pyjamaspartyn? Ta tillfället i akt och ha en tjejkväll som är all inclusive. Allt från self care till god mat / take out och favoritfilmerna. Eller kanske lyxa till det och ta in på hotell med vännerna för att verkligen rå om varandra och ta vara på tiden tillsammans!

5. En dag för upplevelser
Tycker man kanske att det “gamla vanliga” är lite grått och tråkigt, så är vårt bästa tips att göra något utöver det vanliga. Varför inte ta en kurs i en potentiellt ny hobby, gå på vinprovning eller spendera några timmar på skjutbanan. Vad ni än är intresserade av eller vill uppleva tillsammans!

Känner man kanske att man inte har någon att spendera Galentine’s med, eller att man hellre skulle vilja hitta nya vänner att spendera den med! Gå med i GoFrendly och skapa en egen aktivitet för att hitta ditt nästa tjejgäng!

Trevlig Galentine’s Day! 🧡