strong motivated woman celebrating

Blogg

Springfield investerar i appen för tjejer som söker nya vänner

Hej vänner, Claudia på GoFrendly här. Nu ska jag berätta en riktigt rolig grej: Vi har blivit antagna till Springfield Project! De är Early-stage investerare som två gånger per år väljer ut 10 bolag som de investerar i och hjälper att driva framåt under några månader för att förhoppningsvis några av bolagen ska bli så pass intressanta – oftast en global marknad, att större riskkapitalbolag eller dom själva går in med en större summa kapital. Let’s talk millions!

Ett stort steg framåt

Detta är enormt stort för oss! 100 bolag hade sökt deras program under våren och vi var ett av dem de valde. Springfield investerar i appen. Så i onsdags var det kick-off. Vi fick träffa de övriga bolagen och alla var helt fantastiska. Vilka affärsidéer och produkter som fanns med i gruppen och mitt i allt detta finns vi – GoFrendly! Flera av bolagen kommer vi absolut få läsa om i framtiden när de slagit igenom på riktigt.

Att kombinera arbetsliv och småbarn

Jag satte min egen ribba lågt för hur länge och hur mycket jag skulle orka vara där. Det var ju inte många dagar sedan jag fick barn och vi håller fortfarande på att lära känna varandra. Men det gick förvånansvärt bra! Lillkillen sov nästan hela dagen och vaknade bara för mat och blöjbyten. Jag kan ju säga såhär, när jag fick första barnet så var jag knappt utanför dörren på två veckor men denna gången så är det absolut inte lika stressigt att precis ha fått en liten. Perfekt att Ulrika också är van vid småbarn så hon assisterade mig med mat, vagga lillkillen, osmidiga blöjbyten mm. Ulrika hängde kvar lite längre än mig och fångade upp det sista av kick-off dagen (inkl. öl och pizza).

Om ni vill läsa mer om de andra bolagen så klicka in här:
DI Digital
Breakit

Och såhär står det på Springfields hemsida: “We invest in batches of 10 companies at the time. Each company selected will be provided with a first seed-round of up to 0,5 MSEK. In a second step the most promising entrepreneurs will be offered an a-round investment in the range of 2 to 10 MSEK and will join our prolonged 12-month program.”