Semester i Sverige – 5 ställen att besöka

semester i sverige
Semestertiderna väntar runt hörnet och efter att ha behövt begränsa sin semester till följd av pandemin så är det enkelt att bli lite hemmablind. Bara för att man kan, behöver man inte sätta sig på ett plan och ge sig iväg utomlands då Sverige har mycket att erbjuda och möjligheterna till en riktigt härlig semester här hemma är oändliga. Istället för att tipsa er om resmål utomlands så har vi plockat fram 5 tips på smultronställen i Sverige som vi tycker att du ska passa på att besöka i sommar!

Söderköping, Östergötland

En vacker och charmig stad där du även har Göta Kanal som rinner igenom. Något av en sommarskatt som är värd en dagsutflykt, om möjligheten finns. Söderköping är bland annat känt för Smultronstället med dess glasskreationer. Under somrarna är det väldigt populärt och köerna kan måhända vara långa, men glassen är värd det. Så köp lite glass och sitt invid Göta Kanal för att njuta till fullo.

Blå Lagunen, Gotland

Kanske har du redan Gotland på sommarens “to do”-list, men då vill vi passa på att tipsa om Blå Lagunen. Ett kalkbrott med vackert, turkost vatten och som är betydligt varmare än havet. Temperaturen ligger högt året om men just på sommaren så är det en populär attraktion för turister och lokalbefolkningen, samt att det absolut är instagramvänligt vilket är helt klart ett plus för många. Ett annat tips är också Smöjen, som även det är ett kalkbrott om något mindre befolkat.

Höga Kusten, Ångermanland

Skulle ni vilja söka er norrut så bjuder Höga Kusten inte enbart på mycket vacker utsikt, men även en bred variation av upplevelser. Höga Kusten sträcker sig över flera kommuner, bland annat Härnösand, och här finns något för alla smaker. Oavsett om du är ute efter att vandra ute i naturen, utforska kusten och dess ljuva skärgård med båt eller åker iväg med barnen för en semester fylld av natur, kultur och äventyr.

Smögen, Bohuslän

Är en lista likt denna komplett utan att nämna Smögen? Denna lilla skatt som ligger söderut i landet. Självfallet känd för de färgglada husen, den kända träpiren och mängden charmiga sjöbodar. Stämningen här är på topp Smögen beskrivs som ett perfekt ställe för soldyrkaren, sportfiskaren och livsnjutaren. Det säger nog mer än tillräckligt om hur detta kan vara något för alla som vill ha lite extra guldkant i semestervardagen.

Vimmerby, Småland

Detta kanske främst är något för barnen, men även den nostalgiska föräldern kan drömma sig tillbaka till barndomen här. Vimmerby är inte enbart en charmig stad i härliga Småland, men även hemort till Astrid Lindgren – varav Astrid Lindgrens Värld är en populär och återkommande attraktion varje år. Här kommer hennes böcker till liv och kanske har även du en inre Ronja som tittar fram när du väl kliver in i Mattisborgen? Upptäck Astrid Lindgrens värld med de små denna sommar och omfamna barnet i dig.

Kanske vill du upptäcka Sverige med ett gäng tjejer, men alla vännerna är upptagna? Eller kanske söker du andra föräldrar att bege dig ut på äventyr med tillsammans med barnen? Hitta ditt semestergäng här hos oss och planera din hemester redan nu!

Varma försommarhälsningar,
Gofrendly Team

Hitta vänner som gillar samma saker som dig

Ladda ner gofrendly nu