festival tips

Blogg

Så överlever du sommarens festivaler!

Nu är sommaren äntligen här – och som vi har längtat! Sommaren är säsongen för festivaler och vad är bättre än en kombination av sommar, musik och vänner? Detta är vår första sommar efter pandemin där restriktionerna tillhör det förflutna och efter 2 års väntan, så är detta sommaren vi går all-in!

Sommaren har redan fått en stabil start med Sweden Rock, men än finns det spelningar från norr till söder att bege sig till. Och oavsett om du campar, bor på hotell eller om festivalen bara är för dagen – så har vi samlat våra bästa survival tips för er för att må bra och ta er igenom festivalerna på topp!

1. Bär med dig det essentiella
Ha med en liten ryggsäck med essentiell packning som SPF, vatten, vätskeersättning och plåster – så undviker du att bli uttorkad, bränna dig samt är redo för skavsår efter allt springande! Släng med lite basic smink för att kunna rätta till sminket vid behov, om du känner att det är av vikt!

2. Tänk: bekvämt och skönt
Vi vet att man vill vara snygg på festival – men var bekväm också! Sköna skor och kläder som är bekväma (snygga kläder kan också vara det!) som ger dig friheten att dansa och släppa loss till favoritartisterna. Glöm inte att ha med dig något mysigt att ha på dig ifall ni är på festivalcamping, sommarnätterna kan vara lite kyliga och då kommer du tacka dig själv för att du tog med dig en extra tröja.

3. Se till att äta och dricka
Glöm inte bort att äta och dricka vatten under festivalruset så du håller dig på topp. Vi alla vet att för många (men inte alla) så består huvudkonsumtionen till stor del av alkohol – men varva det med mat och vatten, för att undvika att 1) bli alltför berusad 2) ett jobbigt dagen efter. Plus att du kommer tacka dig själv dagen efter när du vaknar och mår bättre än vännerna som glömde vattenflaskan.

4. Viktigast av allt: ha kul!
Det är därför du är där; ha kul och se dina favoritartister. Vill du göra upp en plan för att se så många artister som möjligt – så gör det, men våga släppa lite på kontrollen och, som min bästa vän säger, gå på känsla så slipper du en del av stressen att tänka på hur du ska hinna från ena scenen till den andra.

Har du inte hittat ditt festivalgäng än för denna sommar, så skapa en aktivitet här och se om du kan dra med dig ett gäng med härliga Gofrendly-tjejer!

Sommarhälsningar,
Gofrendly Team