kom igång med ditt sparande

Blogg

Kom igång med ditt sparande!

Kom igång med ditt sparande

2022 är igång och många kanske redan har kommit igång med sina nyårsmål, kan ett av dina nyårsmål varit att du skulle komma igång med ditt sparande?

Att börja spara kan kännas knepigt, jobbigt och läskigt men det är alltid skönt att ha ett sparande för framtiden. Sparade kan du göra till en rolig utmaning för dig själv och dina vänner och börja med små steg i taget. Du kan exempelvis börja med att ta med en kaffe i en Take Away mugg till jobb eller skola istället för att köpa en kaffe. I början kanske det inte känns som så mycket pengar men ju flera månader det går så kommer sparande att öka.

Det kan kännas väldigt överväldigad med allt sparande och alla olika appar du kan spara på, man måste börja enkelt och därför tänker vi ge er tips hur man ska börja.

5 tips på att börja spara 

1. Spara varje månad
Börja spara en summa som du vet du kan lägga undan varje månad. Det spelar ingen roll om det är 100, 500 eller 1000 kronor.

2. Starta ett autogiro
Starta ett autogiro där pengar automatiskt dras varje månad, helst dagen efter lönen kommit. Då vet du med säkerhet att sparandet blir av.

3. Spara med vänner
Involvera vänner och följ ert sparande ihop. Gör ert sparande till en gemensam aktivitet, sätt upp delmål, följa utvecklingen och heja fram era pengar.

4. Följ ditt sparande
Följ ditt sparande och dess utveckling. Och gör det inte enbart för att kunna göra förändringar om så behövs, men gör det framför allt för att det sparandet blir roligare då.

5. Kom igång
Kom igång! Det i särklass viktigaste rådet är det sista, och det är att komma igång. Precis som med träning så är det bästa sparandet sådant som blir av.

Vi på GoFrendly har ett Webinar med Avanza den 8 mars 2022 där det är över 1000 tjejer som har anmält sig. Det finns alldeles för lite information och kunskap kring detta, men ett otroligt stort intresse. Enligt Statistiska Centralbyrån är endast 29 procent av kapitalinkomsterna kvinnornas. Vad är det som gör att män äger dubbelt så mycket som kvinnor gör? Dubbelt så många aktiver,bolag och bilar, detta och mycket mer kommer pratas om på Webinar med Avanza.

Anmäl dig här

Kolla även in gruppen Aktie-tjejer i GoFrendly där flera tjejer tips och skriver sina egna erfarenheter om aktier och fonder.

Hälsningar

GoFrendly 🧡