fika med kompisar

Blogg

Hur vi träffar nya vänner: Wahlgren & Wistam tipsar om GoFrendly

Har du också lyssnat på det senaste poddavsnittet av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam  Den rosa gorillan där de lyfter upp ämnet vänskap och pratar om att skaffa nya vänner? Sofia menar att hon är rätt duktig på att addera kompisar och när hon sedan räknar upp olika sätt hur vi träffar nya vänner på, nämner hon vår app, så roligt! Tack till er Pernilla och Sofia för att ni förde ämnet på tal och framförallt för att ni tipsade om oss!

Svårt att få tiden att räcka till

I avsnittet diskuterar de att vi i Sverige är sämst i världen på att hitta nya vänner. Det känns ju så tråkigt att vi är så dåliga på något så viktigt. Vår sistaplats är något som vi också har lyft fram tidigare (vilket ni kan ni läsa om HÄR). Wahlgren och Wistam pratar även om att tiden inte räcker till för alla vänner ibland. Pernilla Wahlgren nämner att det enbart är några få som hon hinner träffa och prata med kontinuerligt. Så är det nog för många, att vi vill träffa våra vänner oftare men att vi ibland inte hinner med i livspusslet och det kan också sätta käppar i hjulet för nya vänskapsrelationer, även om vi gärna vill bevara dem.

Gör det inte mer komplicerat än vad det är

Dock är vi nog inte så spontana som vi borde vara och gör kompisträffar mer komplicerade i våra huvuden än vad de egentligen är. Vi behöver inte laga värsta middagen för att kunna umgås med våra vänner. Det kan vara så enkelt som att ses under träningspasset, på en kort promenad eller på en spontanfika. Det behöver inte vara så himla avancerat, risken är då att vi alltmer sällan träffar våra vänner. Det är ju synd, för det kanske inte alla vänskapsrelationer överlever, framförallt de nyare.

Hur vi får till umgänget i vardagen

När vi knappt har en ledig stund är det väl tur att vi kan göra två saker samtidigt. Kanske kan vi passa på att ringa upp den där saknade vännen under powerwalken? Vi som reser med kollektivtrafik, har en perfekt möjlighet att “catcha up” via telefonen. Ett annat alternativ är att styra upp en playdate med en väninna  som också har barn i ungefär samma ålder.

Hur vi träffar nya vänner eller de nuvarande handlar mycket om vilja och att vi ibland bara måste boka in något.  Timingen behöver inte vara perfekt. Vi behöver inte ha en lucka på två timmar för att kunna ses. Det kan vara så att vi enbart hinner umgås på vägen hem från jobbet och då är det super. Att vi faktiskt hinner träffa befintliga- och nya potentiella vänner är det som verkligen betyder något i längden.