Göra slut med vänner, hur gör man?

Göra slut med vänner, hur gör man?

Gammal vänskap rostar aldrig, kan man ju så fint säga. Men stämmer det verkligen? Inte om man ska tro den undersökning som vi gjorde för ett par dagar sedan där hela 52% sade sig ha vuxit ifrån sina gamla vänner.

Göra slut med vänner

Känns det inte ganska rimligt egentligen när man tänker på det, att man faktiskt växer ifrån vänner under vissa livsperioder? Fram till det att man slutar skolan eller universitetet så lever man i princip parallella liv och mycket av vänskapen grundas på det gemensamma i stunden. Men så händer det något när det “riktiga” livet börjar. De vägar som tidigare var parallella börjar korsas, svängas, cirklas runt och åker kanske till slut åt två helt olika håll. Någon gifter sig, en annan lever singelliv, en föder tvillingar, någon hittar sig själv på andra sidan jordklotet och den tredje flyttar utomlands. Någonstans i dom där krokiga svängarna uppstår ett behov av att umgås med vänner som delar ens liv här och nu. 

Varför du behöver nya vänner

För precis lika värdefullt som det är att ha de där gamla vännerna som känner till ens historia utan och innan, delar ens pinsamheter från resan till Kos 1998 och som man vet garanterat skulle ställa upp när det kniper så behöver man en annan typ av kompisar också. Vänner som delar och förstår den livssituation som man befinner sig i för tillfället. Vänner med samma intressen och som kan bidra till den där energin som uppstår när två individer verkligen klickar.

Hur du hittar rätt

Det är just det här vi vill uppnå med GoFrendly. Att erbjuda ett enkelt sätt att träffa de där nya vännerna som man skulle vilja fylla på med. Kanske någon som är singel, någon som delar idrottsintresset, någon som längtar efter barn eller vill ha vänner utan barn. Någon att dricka drinkar med, en som också är nyinflyttad eller någon som delar ens passion för mat från Mellanöstern. Oavsett blir livet härligare om man delar det med rätt vänner! Så vem letar du efter?