Fira jul ihop med vänner

Fira jul ihop med vänner

Med annalkande advent, jul och nyår har vi mycket roligt att se fram emot och fira. Men hur skapar man myset och julandan med de nya restriktionerna? I tider då vi av olika anledningar inte kan träffas fysiskt i samma utsträckning, finns flera trevliga sätt att hålla kontakten med vänner och familj världen över. Det blir minst sagt ett annorlunda firande i år men med lite kreativitet, Pinterest-inspiration och stabilt-wifi ska vi nog kunna återskapa magin under helgdagarna. 

Inga planer på julafton?

På julen är man självklart omgiven av familj, släkt, barn och vänner. Eller…? Det är långt ifrån alla som har en given plats att befinna sig på under julen, framförallt i tider av pandemi, och det kan framkalla en stark känsla av ensamhet. Kanske hade du planerat in firande som nu tyvärr inte blir av på grund av rådande läge? Med de nya restriktionerna som avråder från stora släktträffar och kontakt med personer i riskgrupper kan julen behöva bli annorlunda i år. Men annorlunda behöver inte betyda dåligt! Kommer du att vara ensam i jul? Då är du inte ensam om att känna så (vi lovar!) och genom GoFrendly kan du nu hitta andra som är precis i samma sits med vår nya funktion Holiday Hangouts. Då fyller du helt enkelt i din profil att du är intresserad av att fira jul ihop och kan träffa andra GoFrendly-medlemmar som känner likadant. Dessutom går detta i linje med de nya restriktionerna kring pandemin där man ska umgås med några få och undvika resor.

En oväntad vänskap

Tänk om man då skulle kunna hitta en “ny familj” i form av nya vänner som också känner en saknad av gemenskap vid jul och andra tillfällen under året. En familj av vänner som man delar samma intressen, livssituation och drömmar med. Och där man tillsammans kan skapa nya minnen, traditioner och glädjen i att finnas där för varandra.

Nedan har vi på GoFrendly samlat några idéer för att fortsätta fylla din sociala kvot och fira festligheterna på ett coronavänligt sätt. Dessutom lanserar vi kampanjen Holiday Hangouts nu i december där medlemmar ska kunna hitta andra i sitt närområde att fira med. Om du vill komma in i julstämning och bara hänga spontant med andra tjejer kan du spana in vår aktivitetskalender där det just nu planeras glöggmys, bakbonanza och julfilmsmania över länk.

 

GoFrendlys bästa tips för att fira digitalt eller småskaligt

  • Begränsa dig inte till julhelgen

Det finns mycket att fira både innan och efter (t.ex. advent, Lucia, Nyår eller varför inte inspireras av andra kulturers högtider under vintern)

  • Gör planeringen till en del av firandet

Ring upp vännerna och bolla vad ni ska laga, lyssna på och underhålla er med. Det blir en trevlig aktivitet och får det att kännas lite mer på riktigt. Har ni några traditioner går det säkert att halvt återskapa de även över länk eller utomhus.

  • Annorlunda behöver inte vara dåligt

Visst blir det digitala firandet annorlunda, men även det kan ha sina fördelar. Kanske hinner du med flera mindre firanden under samma dag eller slipper för den delen farmors lutfisk ni ätit i åratal. Passa på att fira med vänner eller grannar du inte vanligtvis hinner träffa under högtider.

  • Var okej med att det kan kännas lite konstigt över en skärm eller att pauser uppstår

Slå på lite lugn musik och skapa trevlig stämning med tända ljus för att sudda bort lite av den fysiska distansen.

  • Fira inte (ofrivilligt) ensam.

Känner du en oro kring de kommande helgdagarna eller saknar någon att fira med pga av de rådande Covid-19 restriktionerna, finns vi här. Fira digitalt med oss eller hitta någon i närheten som känner samma sak genom GoFrendly appen. I vår app hittar du mer information om Holiday Hangouts och hur du enkelt kan hitta sällskap att fira med!