Ny vänskap, våga bryta dig loss!

Ny vänskap, våga bryta dig loss!

Forskning visar att kärleken till en partner eller en nära vän gör oss lyckligast. Vad tror ni, stämmer det? Alla vill tillhöra ett sammanhang, men med det stressiga livet vi lever just nu så varken hinner eller orkar vi inte leta ny vänskap.

Dags att bryta dig loss?

Vi lever i invanda mönster med dem vi umgås med att det kan vara svårt att bryta sig loss. Ett par jag känner som numera är över 40 har spenderat varje nyår med samma par i över 10 år och varje år har de egentligen inte velat. Hur många av oss sitter kvar i gamla relationer för att vi inte har ork eller modet att bryta oss loss?

Själv är jag 35 år och bestämt mig för att jag inte har tid för att umgås med de vänner jag växt ifrån eller som vi inte längre har något utbyte av varandra. Med jobb, familj, träning och annat så finns det inte tid att lägga på relationer som inte ger något. Men de flesta av oss är rädda för att bli ensamma. Om vi säger upp eller låter vänskap ebba ut och vi står där med kanske inga eller väldigt få vänner, vad är vi då? En märklig person? En kuf, en osocial person?

Ny vänskap för alla

Jag tror att om det finns en partner till alla så finns det även vänskap för alla. Men lika svårt som det kan vara att hitta mannen eller kvinnan i sitt liv, lika svårt kan det vara att hitta den eller de personerna som passar in i ens livsfas som man kanske har enklare att knyta an till.

Hur ska vi veta vilka som också är intresserade av nya vänner?

Jag läste om en kvinna som hittade sin bästa vän några hus längre bort på gatan. De hade hälsat men under flera år kände de inte till att båda var en perfekt matchning för varandra. För visst är det så för många av oss. Vi vet inte om personen vi möter som verkar rolig och härlig har ett fullt ”vänskapskonto”.

Vi vill inte verka påträngande, efterhängsna eller vara den där personen som är konstig som inte har det där gänget vänner. Det kan säkert göra att vi missar många bra möjligheter för att osäkerheten står emellan. Men tänk er ett ställe där vi vet att alla vill samma sak, att hitta ny vänskap. Eller hur skulle vi kunna bli lite modigare? Så alla ni som är sugna att ta steget och ta för er och träffa alla härliga personer där ute, håll till godo, vi jobbar på så mycket vi kan. Vi längtar tills vi kan slå upp dörrarna till GoFrendly!

OBS det här är ett äldre inlägg, så appen finns redan ute och om du inte redan är medlem, gå med idag!