Inga planer i sommar?

Inga planer i sommar?

Det byggs upp många förväntningar inför sommaren. Omgivningen pratar om semesterplaner och alla hoppas på fint väder. Frågor dyker upp vad som finns på ens egen agenda och där kan känslor av ensamhet komma smygandes eller slå till rätt häftigt. Speciellt om känslan är att ”alla andra” verkar ha sommarplaner förutom du. Även om man rationellt kan komma fram till att det såklart finns fler människor i samma sits och att man inte är ensam hela tiden, så kan det vara tufft.

Det kan vara svårt att lyfta blicken, slå bort de tankarna och se sig om efter en lösning på ensamheten. Här är det viktigt att försöka urskilja på att vara ensam och känna sig ensam, samt utvärdera vad som skulle kunna ändra den känslan mot något mer positivt. Letar du efter ett socialt sammanhang eller är du mer ute efter sällskap för inplanerade aktiviteter?

Hur tar man sig ur det?

Det finns flera sätt att minska känslan av ensamhet och det viktigaste är att du väljer det som känns bäst för dig. Vissa av oss tycker att det är rätt trevligt med sällskapen kan kan känna via olika former av media. Exempelvis något trevligt live-sänt program så som Allsång på Skansen, sommarprat i P1 eller ljudbok som läses upp av författaren själv. Är det fint väder så kan man njuta av naturen samtidigt, vilket faktiskt enligt forskning skapar förundran vilken i sin tur lugnar, dämpar inflammation i kroppen och skapar positiva känslor. Händer någon spännande event där du bor? Kolla på kommunens hemsida, föreslagna aktiviteter på Facebook eller aktivitetskalender i Gofrendly-appen. Här kommer du säkerligen att hitta någon spännande konsert, festival, loppis eller öppning av ett nytt fik. Hos GoFrendly kan du dessutom hitta sällskapet till aktiviteten på en och samma gång. 

Är du en mer aktiv person så finns det en mängd olika arrangerade resor och aktiviteter för olika åldersgrupper, träningsformer och intressen. Kika på sista minuten resor eller varför inte ge sig ut på en cykeltur eller golfresa med en grupp äventyrliga främlingar?

Börja inifrån och ut

Börja med att gå in i dig själv och känn efter vad du längtar efter. När det är klart kan du börja leta då det här med socialt sammanhang blir allt större utmaning ju äldre man blir och kravet på eget engagemang ökar. Fundera ut vad du brinner för, vad du skulle vilja hitta på denna sommar och vad som gör DIG glad. Sedan kan du hitta rätt sällskap!

Hitta rätt community

Fundera över vilket forum och community som passar dig bäst. Det finns flera sätt att träffa nya vänner och de senaste åren har flera online alternativ växt fram. Precis som med dejting, kan man hitta vänner som förgyller sommaren via vänskapsappar. GoFrendlys communtiy används av tiotusentals kvinnor runt om i Sverige som vill fylla på med nya vänner.