Letar vi oseriöst efter nya vänner?

Letar vi oseriöst efter nya vänner?

Idag fick jag ett mail från en av våra medlemmar. Hon har tidigare letat nya vänner i ett annat forum och skrev först att hon hoppades vår sida skulle vara bättre och mer seriös än det andra stället. Jag frågade hur hon menade med att den sidan var oseriös, för vi vill ju göra allt för att vår tjänst ska bli så bra som möjligt.

Brist på tid och tålamod

Svaret vi fick var följande: “Det jag har märkt att många är väldig blyga, och träffar dig bara en gång, mycket att dom tittar upp och ner, sen vill dom aldrig mer utveckla en vänskap 🙁 det verkar som dom träffar dig bara när dom inte har något inbokad, men jag söker inte sådan vänner, jag vill försätta träffas, och kunna ringa till varandra och verkligen prata och skratta, och kunna bjuda hem, långvariga vänner, och kunna träna ihop. och hitta på saker, och sådan tjej kompis är jättesvårt att hitta. sedan har många tjejer bokad upp en träff men inte kommit, avbokar sista minuten, något som är väldigt trist, jag har varit med här ett tag, men inte lyckat hitta den där vännen som man verkligen klickar med. samtidigt som jag ser att många är ensam och inte har många vänner precis som mig. hoppas er sida är mer seriös och man kommer finna någon bra vän där 🙂  kram”

Ett tydligt problem när vi letar nya vänner?

Det hon skev förklarar ett problem väldigt tydligt. För det är många där ute som letar nya vänner. Och på flera ställen har jag sett rubriker “Letar SERIÖSA vänner” så många känner igen sig med ovan text. Letar vi bara nya vänner när vi är uttråkade men så fort vi har mycket för oss så orkar vi inte och då struntar i dom som vill ha kontakt? Är vi utseendefixerade? Är vi lata?

Är gräset grönare på andra sidan?

Jag tror att många förväntar sig “kärlek vid första ögonkast” när det gäller vänner. Det ska säga “klick” efter första träffen och sen är vi nya bästisar! Så då kan vi kan läsa varandras tankar, vi ringer varandra minst en gång om dagen, råkar köpa likadana tröjor, finner alltid tid för varandra osv. De flesta söker långvarig vänskap men är vi inte beredda att låta den växa fram? Ge vänskapen tid att slå rot? Och efter första träffen, tror vi att gräset är grönare på andra sidan?

Hur vi ska göra för att underlätta er i vänskapssökandet

Jag började tänka på vår tjänst. Hur gör VI det lättare att träffas och hitta rätt i djungeln av “sökande”?
Till en början så kan man i vår tjänst söka på ålder och geografi. Bara där tror vi att man snabbt kan sålla så att ens egna matchningar blir mer relevanta. Sen har vi byggt upp en “struktur” så man lätt och överskådligt kan få en bild av personlighet, intressen och fas i livet. Där tror vi att vi har hittat ett sätt som skiljer sig från andra forum man letar nya vänner på. Vi vill att man från början ska matchas med och träffa rätt personer för att minska på felmarginalerna (avbokningar, inte vill ses igen, fel “typ”, för olika personligheter mm), för att man lättare kan hitta “the one” eller sitt eget Sex and the city – gäng om man vill.

Men efter själva matchningen och sen… själva mötet och att vidareutveckla vänskapen mellan de som träffas, hur kan vi hjälpa till där? För vi vill veta, vi vill knäcka koden för att på bästa sätt para ihop de personerna som är som gjorda för varandra. Några råd? Några idéer? Skriv till oss i GoFrendly eller våra sociala kanaler,