Vänner i vuxen ålder

"En desperat galning"- svårt att skaffa nya vänner som vuxen?

"En desperat galning"- svårt att skaffa nya vänner som vuxen?

Vi hittade en intressant läsarkommentar i en krönika skriven av Hillevi Wahl på ämnet “Varför är det så svårt att skaffa nya vänner som vuxen”. Kommentaren är skriven av “Sara” som är mammaledig och dessutom nyinflyttad i stan. Hon har försökt få till en kaffe-träff med de andra föräldrarna i parken. Något som visade sig vara mycket svårare än hon trott.

Är det konstigt att bjuda in nya vänner som vuxen?
Sara berättar att “när vi flyttade till ny stad där jag inte kände ngn och var mammaledig bestämde jag mig för att lägga manken till för att skapa nya relationer. Så, om jag pratade med någon i sandlådan och det kändes trevligt så tvekade jag inte att bjuda över på en kaffe när/om den andre personen ville. Det ledde till iaf en riktigt bra kompis! Men så funderade jag lite och la ut en diskussionstråd på familjeliv. Där visade det sig att ungefär hälften skulle tycka att en sådan inbjudan efter ett snack i en lekpark skulle upplevas som påträngande och konstig. Jag är en öppen person och har lätt för att prata med okända. Att skapa mer långsiktiga kontakter har visat sig svårare, mkt för att vi nutidsmänniskor verkar ha så ont om tid för andra. Funderar på reaktionerna i diskussionstråden. Borde jag bli lite mer försiktig i mitt sätt att närma mig andra tro? Vill ju inte att andra ska känna att man är en ”desperat galning”.”

Uppfattas man som en “desperat galning” om man bjuder ut främlingar på kaffe för att man är ny i stan och vill träffa nya människor?  

En sak är ju tydlig i alla fall. Om det krävs så lite som en fikainbjudan för att förvandlas till en galning, då är det inte konstigt att det är svårt att träffa nya vänner. Det är snarare faktiskt dags att andra människor rycker upp sig lite nu och faktiskt säger ja till en kaffe! Vårt mål med GoFrendly är just att samla alla som tackar ja till en kaffe och som är sugna på att fylla på med nya tjejkompisar.

Finns fler “desperata galningar” som gärna tackar ja till en kaffe

Så till ”Sara” och alla andra ”desperata galningar”, välkomna till GoFrendly! I vår app vill medlemmarna gladeligen träffa nya människor och hitta på grejer ihop. Tänk vad roligare livet blir när man går ifrån det vardagliga träsket och släpper in lite ny energi. Våga vara öppen för andra människor! Tänk vilket utbyte det är att dela kopp med någon som befinner sig i liknande situation. På GoFrendly hittar du kvinnor i alla åldrar med olika intressen och skeden i livet. Är du just mammaledig och ny i stan? Det finns hundratals kvinnor som befinner sig i samma situation och skulle gärna tar en fika ihop. Är inte det härligt? Och känner du dig inte redo för en vänskapsapp så är det också okej. Men för guds skull, säg ja till kaffet i parken om att trevlig småbarnsmamma som är ny i stan bjuder.