mamma entreprenör momprenour

Mamma och entreprenör – en nyfödd med i teamet!

Mamma och entreprenör – en nyfödd med i teamet!

Vet ni, vi har fått tillökning i GoFrendly teamet! I torsdag födde jag (Claudia) en liten grabb, hela 3,4 kg och 51 cm lång. Hela förlossningen gick bra och vi mår alla bra. Men detta att starta företag som höggravid och sen med en nyfödd vid bröstet kommer sannerligen bli en utmaning.

Mamma och entreprenör, går det ihop? 

Detta är vårt andra barn så jag är redan inkörd på bebisresan sedan innan. Vår dotter har pratat så mycket om bebis så vi tror hon har förstått grejen. De är smarta 2,5- åringarna.

Första natten hemma blev dock en cirkus! Bebis vaknar och börjar skrika, väcker storasyster som inte kan somna om. Bajsblöjor, amning, mannen försöka somna om i vardagsrummet med dottern – för ljust. Men efter 3 rockader senare för att hitta smidigaste sovplatslösningen så hade vi alla somnat om kl 05.30. Pust! Väldigt ovant detta att ha två barn.

Morgonrutinerna tog tid men runt kl.10 sov lillkillen så då hade jag tid att ringa min work-wife Ulrika. Vi pratade om klurigheter kring själva kodningen av appen, bebisprat och vad som behövde göras inför onsdag.

GoFrendly utvald bland 200 bolag

Alltså så himla spännande det som händer på onsdag förutom att det är 6 dagar efter min förlossning (herregud) så är det en kick-off för åtta utvalda bolag att påbörja 4 månaders startup-inkubator. Springfield Project heter inkubatorn och GoFrendly ett av dom utvalda. Det kommer bli fyra månader av coachning, strategiplanering, pitchträning och annat spännande och nödvändig för att bli ett intressant bolag för eventuella affärsänglar. Detta är såklart utöver att bygga produkt och GoFrendly-community. Eftersom det är kick-off så kommer jag ta med mig lillkillen och var med.

Förlåt mina fördomar men det kommer nog göras stora ögon när jag kommer med en nyfödd bebis bland alla unga startup-killar. Som mamma och entreprenör i techindustrin så står man ju ut lite från mängden.

Kommer bli fantastiskt roligt!

Hälsningar,

Claudia