GoFrendlyHitta vänner

Letar vi oseriöst efter nya vänner?

Av 8 juli, 2016 oktober 29th, 2019 11 Comments

Idag fick jag ett mail från en av våra frendlys – ja vi kallar er så ni som registrerat er hos oss :). Hon har tidigare letat nya vänner i ett annat forum och skrev först att hon hoppades vår sida skulle vara bättre och mer seriös än det andra stället. Jag frågade hur hon menade med att den sidan var oseriös, för vi (Gofrendly) vill ju göra allt för att vår tjänst ska bli så bra som möjligt.

Hon svarade:

“Det jag har märkt att många är väldig blyga, och träffar dig bara en gång, mycket att dom tittar upp och ner, sen vill dom aldrig mer utveckla en vänskap 🙁 det verkar som dom träffar dig bara när dom inte har något inbokad, men jag söker inte sådan vänner, jag vill försätta träffas, och kunna ringa till varandra och verkligen prata och skratta, och kunna bjuda hem, långvariga vänner, och kunna träna ihop. och hitta på saker, och sådan tjej kompis är jättesvårt att hitta. sedan har många tjejer bokad upp en träff men inte kommit, avbokar sista minuten, något som är väldigt trist, jag har varit med här ett tag, men inte lyckat hitta den där vännen som man verkligen klickar med. samtidigt som jag ser att många är ensam och inte har många vänner precis som mig. hoppas er sida är mer seriös och man kommer finna någon bra vän där 🙂  kram”

Ett tydligt problem när vi letar nya vänner?

Det hon skev förklarar ett problem väldigt tydligt. För det är många där ute som letar nya vänner. Och på flera ställen har jag sett rubriker “Letar SERIÖSA vänner” så många känner igen sig med ovan text.
Letar vi bara nya vänner när vi är uttråkade men så fort vi har mycket för oss så orkar vi inte och då struntar i dom som vill ha kontakt? Är vi utseendefixerade? Är vi lata?

Är gräset grönare på andra sidan?

Jag tror att många förväntar sig “kärlek vid första ögonkast” när det gäller vänner. Det ska säga “klick” efter första träffen och sen är vi nya bästisar! Så då kan vi kan läsa varandras tankar, vi ringer varandra minst en gång om dagen, råkar köpa likadana tröjor, finner alltid tid för varandra osv.

De flesta söker långvarig vänskap men är vi inte beredda att låta den växa fram? Ge vänskapen tid att slå rot? Och efter första träffen, tror vi att gräset är grönare på andra sidan?

Hur vi ska göra för att underlätta er i vänskapssökandet

Jag började tänka på vår tjänst. Hur gör VI det lättare att träffas och hitta rätt i djungeln av “sökande”?
Till en början så kan man i vår tjänst söka på ålder och geografi. Bara där tror vi att man snabbt kan sålla så att ens egna matchningar blir mer relevanta. Sen har vi byggt upp en “struktur” så man lätt och överskådligt kan få en bild av personlighet, intressen och fas i livet. Där tror vi att vi har hittat ett sätt som skiljer sig från andra forum man letar nya vänner på. Vi vill att man från början ska matchas med och träffa rätt personer för att minska på felmarginalerna (avbokningar, inte vill ses igen, fel “typ”, för olika personligheter mm), för att man lättare kan hitta “the one” eller sitt eget Sex and the city – gäng om man vill.

Men efter själva matchningen och sen… själva mötet och att vidareutveckla vänskapen mellan de som träffas, hur kan vi hjälpa till där? För vi vill veta, vi vill knäcka koden för att på bästa sätt para ihop de personerna som är som gjorda för varandra. Några råd? Några idéer? Skriv gärna kommentarer.

/Claudia

 

Ladda ner GOFRENDLY här!

 

11 Comments

 • Linnea skriver:

  Hej!
  Tycker ert företag är något som saknats. Med tinder och allt vad det heter så borde denna typ av företag få minst lika mycket plats, om inte mer!

  Min fundering kring bestående vänskap är att man inte alltid riktigt vet vad man letar efter i en nära vän? Som jag och min bästa vän har helt olika intressen och olika personligheter, men passar som handen i handsken. Vet inte om vi hade prickat in varandra utan att ha träffats. Ibland kanske man söker specifikt efter någon som delar ett hästintresse, men i övrigt skulle man behöva någon som kompletterar en och är lite motsattsen. Skulle man kunna blanda in personlighetstyper i faktorn? Vet inte hur ni tänkt lägga upp det, men man skulle kunna göra enklare personlighetstester där man blir en färg och sen får förslag på andra färger som kan funka också?

  Bara en tanke. Tycker ni gör ett superjobb med fin och inbjudande presentation. Tror igenkänningsfaktorn är stor hos många!

  • AFrendlyAdmin skriver:

   Hej Linnea!

   Ledsen för sent svar, vi missade tyvär din kommentar men stort tack och vad roligt att du gillat idén! Precis som du säger så har man ju vänner som på pappret kanske inte alls matchar men som man ändå har väldigt stort utbyte av. I den här första versionen av appen kommer användarna själva få leta lite bland profilerna för att hitta de personer som de skulle vilja träffa. I framtiden vill vi fortsätta utveckla sökfunktionen så att matchningar ska kunna ske på många olika sätt. Bland annat intressen, faser i livet och som du säger med hjälp av enklare personlighetstester.

 • Jess skriver:

  Är appen igång nu???! 🙂

 • Sofie skriver:

  hej! det hade varit toppen om man kunde filtrera lite mer, eller så kanske jag bara inte hittat hur man gör ännu. tex. vill jag gärna bara se de som skrivit lite i sin story, då jag tycker det ger lite mer seriöst intryck.

  • AFrendlyAdmin skriver:

   Hej Sofie!

   Håller helt med och vi jobbar på att ta fram en filtreringsfunktion så det kommer! Håll ut! : )

 • Lina skriver:

  Så härligt initiativ! Hade man kunnat hjälpa till med den där “extra knuffen” som bryter isen – tex. 1 av 50 random frågor som slumpmässigt skickas till både dig och någon i ditt område? Tänker även att det kan bli mer motiverande/mer dynamik om man får en slumpmässig gruppmatchning med tre tjejer som man skulle kunna organisera en träff med? Tänker att det då inte blir lika awkward om man inte skulle klicka direkt, eller om någon avbokar. Organiserade träffar IRL i allmänhet också, med friend-speeddating 🙂 Det var bara min input. Keep up the good work! <3

  • AFrendlyAdmin skriver:

   Hej Lina och supertack för din kommentar! Gillar verkligen det där med “slumpmässig gruppmatchning och så en aktivitet”, jättekul!! Måste klura på hur det skulle kunna se ut! Hojta gärna till om du kommer på något mer! Du verkr vara full av bra idéer!

 • Emily skriver:

  Hej
  Jag söker nya tjejkompisar, Jag gillar dansa och lyssna på musik, Jag är så sociala och en glad person, och älskar att träffa människor och uppleva nya saker….. Mvh Emily

Test test

test test test