GoFrendlyHitta vännerNy eller ändrad livssituation

“En desperat galning”- svårt att skaffa nya vänner som vuxen?

Av 2 juni, 2016 mars 20th, 2019 No Comments

Vi hittade en intressant läsarkommentar i en krönika skriven av Hillevi Wahl på ämnet “Varför är det så svårt att skaffa nya vänner som vuxen”. Kommentaren är skriven av “Sara” som är mammaledig och dessutom nyinflyttad i stan och som försökt få till en kaffedejt men de andra föräldrarna i parken. Något som visar sig vara mycket svårare än hon trott..

Är det konstigt att bjuda in nya vänner som vuxen?

“När vi flyttade till ny stad där jag inte kände ngn och var mammaledig bestämde jag mig för att lägga manken till för att skapa nya relationer. Så, om jag pratade med ngn i sandlådan och det kändes trevligt så tvekade jag inte att bjuda över på en kaffe när/om den andre personen ville. Det ledde till iaf en riktigt bra kompis! Men så funderade jag lite och la ut en diskussionstråd på familjeliv. Där visade det sig att ungefär hälften skulle tycka att en sådan inbjudan efter ett snack i en lekpark skulle upplevas som påträngande och konstig. Jag är en öppen person och har lätt för att prata med okända. Att skapa mer långsiktiga kontakter har visat sig svårare, mkt för att vi nutidsmänniskor verkar ha så ont om tid för andra. Funderar på reaktionerna i diskussionstråden. Borde jag bli lite mer försiktig i mitt sätt att närma mig andra tro? Vill ju inte att andra ska känna att man är en ”desperat galning” “

Är du en desperat galning för att du vill ha fler kompisar?

Vad tycker ni? Uppfattas man som en “desperat galning” om man frågar om en främmande person vill ses ?  Eller är det faktiskt dags att andra människor rycker upp sig lite nu och faktiskt säger ja till en kaffe? En sak är ju tydlig i alla fall. Om det krävs så lite som en fikainbjudan för att förvandlas till en galning. Då är det inte konstigt att det är svårt att träffa nya vänner. Men lugn bara lugn säger vi till “Sara” och alla andra “desperata galningar” där ute. Snart, mycket snart, kommer GoFrendly.

Test test

test test test